весняний день спільноти Житомирського району

Весна тому і весна, що усе набирається сил, цвіте, пахне і буяє - і серця вірних не виняток, а скоріше яскравий приклад того, як нові соки оживляють звичну буденність.

В переддень Зішестя Святого Духа численна спільнота Домашньої Церкви Руху «Світло-Життя» та друзів Руху Житомирського району зустрілися разом на базі оздоровчого табору «Карітас-Спес», що під Житомиром.

Чому зустрілись, для чого? Це традиція, це право і обов’язок, це певне благо, яким може скористатись кожен учасник Руху «Світло-Життя». Документи Руху кажуть, що родини Домашньої Церкви беруть участь у днях спільноти для будування єдності Руху. (Статут, Дод.2, Р. ІІ,п.20)

Найкращий спосіб будувати єдність – це просто бути разом. Кожен День спільноти покликаний до об’єднання таких різних в собі і таких подібних в Христі членів Церкви. Весняний День буття разом запропоновано провести, як і годиться для травня, на свіжому повітрі, з мангалами, ковбасками і картоплею. Така «агапе» особливо зближує як в приготуванні, так і в споживанні.

Але ж не хлібом єдиним живиться спільнота - в розкладі дня знайшлося місце і для поживи для розуму. Після формальної реєстрації, зручно вмостившись під хмарним небом Зарічан, на березі прохолодного Тетерева, учасники вкотре познайомились з представниками усіх діючих в Житомирському районі дияконій, почули про їх роботу, плани, проблеми.

Пізніше послухали конференцію на тему «Принципи діяльності дияконії», яку виголосив дієцезіальний модератор Руху в Київсько-Житомирській дієцезії о. Олег Сартаков. До слова, цей день спільноти розділили з оазовичами і модератор кола з Черняхова о. Олег Козаченко, і модератор Житомирського району о. Віктор Матушевський, і модератор нещодавно створено кола о. Євген Бобик та наші бджілки помічниці в усьому сестри серцянки с. Марина Габінська та с. Гелена Гонгало.

Дію принципів діяльності дияконій на конкретних прикладах спільнота активно обговорювала під час праці в малих групах, яку так і норовив перервати запах смаженою картоплі і ковбасок… А вже після такої плідної праці для розуму настав час спільної пікнікової агапи і спортивних розваг. Районна пара Леонід та Світлана Борецькі запропонували щось нове для ДЦ – футбольний турнір між колами. Шляхом жеребкування визначено порядок змагань між командами кіл. І тут відразу ж була можливість проявити на практиці принцип колегіальності, підсиливши власною участю команди тих кіл, з яких були присутні по одній-дві родини. Ми, дійсно, є спільнотою!!!

Попри дощові прогнози на цей день, Бог Творець благословив оазу сонячним небом рівно стільки, скільки нам це було необхідно. Житомирська Домашня Церква встигла добряче набутись разом на свіжому повітрі. Після зміни дрес коду, перевівши подих від азарту гри – оазовичи зібралися спільно навколо Вівтаря Господнього. І лише тоді, коли вірні зібрались під дахом храму, Небо відкрилось рясним дощем.

Домашня Церква живе, розквітає, видніються зав’язі майбутніх плодів - спільнота потроху включається у дияконії, служить, молиться, кається і славить Бога своїм життям!

  

фото тут

 

 

Свідоцтво про День Спільноти 

"Слава Ісусу Христу! 

Ми подружжя Олександра та Людмили Баранівських, насправді зараз знаходимося на «старті» впровадження Руху Світло-Життя у наше подружнє життя…

Незважаючи на те, що часто чули про Рух, бачили позитивні приклади сімей, запрошували нас, але для нас час прийшов у визначену Богом годину і саме у те коло, де маємо бути, чим і дуже тішимося. Хочемо сказати, що це для нас новий досвід, водночас таємничий, бо не до кінця розуміємо, що ж там далі…

День спільноти, який відбувся 19.05.2018 виявився для нас цікавим, пізнавальним, ми побачили з середини, як Рух діє і що ми теж по-можливості маємо приймати участь у заходах, вкладати свою лепту у розвиток та зміцнення Руху!

Імпонувала нам відкритість сімей на такий добрий та активний відпочинок з Богом. А особливо сподобалося те, що як би людина не планувала, а у Бога свій план і кращий за наш. Навіть зміна в програмі, дивним чином дала відчуття, що саме так має бути, Бог дарував чудову погоду, а Служба Божа на завершення вкотре підкреслила, що Господь Бог так, як в Кані Галілейській, найкраще залишив на кінець…

Вразила особливо, це Євхаристійна частина Служби Божої, це було фантастичне пережиття, яке закарбувалося у пам’яті…просто неповторно, зі сльозами на очах приймати до серця Ісуса Христа при сяйві свічок, коли є тільки ти і Бог, це найкраще, що може бути!!!

Хочемо подякувати Леоніду і Світлані Борецьким та усім хто долучився за такий чудовий День спільноти!" 

Про Рух

Рух Світло-Життя заснований у Польщі слугою Божим о.Франциском Бляхницьким. Цей рух є одним з рухів віднови Церкви.
Рух є:

  • євангелізаційним
  • катехуменальним
  • рухом визволення людини

Контакти

Центр Руху Світло-Життя

вул. Чуднівська 1а

с. Корчак

обл. Житомирська

12421

Тел: 096-110-17-34

о. Олег Сартаков

Карта